Scooore Super League wedstrijden live uitgezonden op Eleven!

Nu vrijdag, 20 augustus, trappen Sporting Charleroi en White Star Woluwe het nieuwe seizoen in de Scooore Super League af. Maar een nieuwigheid dit seizoen: Eleven Sports zal iedere week een wedstrijd van de Belgische eerste klasse in het vrouwenvoetbal live uitzenden. 

Het was een primeur vorig seizoen: wedstrijden van de Scooore Super League die live worden uitgezonden. In overleg met de Pro League en de clubs werd beslist om tijdens het eerste seizoen slechts één wedstrijd om de twee weken uit te zenden. Maar de voetballiefhebber keek ijverig en het idee werd verder uitgewerkt. De live-uitzendingen op TV zorgden voor een nieuwe impuls voor het Belgische vrouwenvoetbal. 

Eleven besloot toen in samenspraak met de Pro League voor het komende seizoen iedere speeldag een wedstrijd van de Scooore Super League uit te zenden.  

Doorgaans zal die wedstrijd op zaterdag om 14 uur worden gespeeld en zal worden uitgezonden op Eleven Pro League 1. Iedere maandag, rond 19 uur, zal Eleven ook een highlights magazine uitzenden met de hoogtepunten van alle wedstrijden van de afgelopen speeldag, aangevuld met interviews en reportages met en over de belangrijkste hoofdrolspeelsters. 

Nooit eerder zal er zoveel vrouwenvoetbal op TV te zien zijn. 

Voor de eerste drie speeldagen, worden volgende wedstrijden live uitgezonden: 

  • Zaterdag 21/8 om 14 uur: Club YLA – Standard 
  • Zaterdag 28/8 om 14 uur: RSC Anderlecht – Sporting Charleroi 
  • Zondag 5/9 om 18 uur: OHL – Standard