Bekijk de highlights van speeldag 24

Play-Off 1 

RSC Anderlecht – OH Leuven: 2-0 

RSC Anderlecht ontvangt eerste achtervolger OHL in het Koning Boudewijnstadion. Als paars-wit wint, is de vierde opeenvolgende landstitel een feit. Deze wedstrijd zorgt dan ook voor de nodige spanning. Na twee minuten trapt Gouden Schoen Tine De Caigny de bal tegen het doelkader. In de tiende minuut brengt topschutter Tessa Wullaert Anderlecht op voorsprong. Net voor de rust trapt ze RSCA nog dichter naar de landstitel: 2-0.  Na de rust verandert er niets meer aan de stand en mogen de Brusselse vrouwen de champagne laten knallen.  

Club YLA – Standard Fémina de Liège: 5-2 

Club YLA pakte nog geen enkel punt in Play-Off 1, maar wil daar verandering in brengen tegen Standard. Vanaf het startsignaal voert blauw-zwart het tempo op, goed voor een 3-0 ruststand. Standard herpakt zich in de tweede helft en scoort de 3-1 vanop de stip. Club YLA antwoordt meteen en maakt de kloof met de Rouches nog groter: 4-1. Standard geeft niet op, maar de Bruggelingen verzekeren hun eerste winst in Play-Off 1: 5-2.  

Play-Off 2 

KRC Genk – SV Zulte Waregem: 2-0 

De winnaar van deze partij kon de leidersplaats overnemen in Play-Off 2. De aanvallende intenties van KRC Genk zijn meteen duidelijk. De Limburgse aanvalspogingen volgen mekaar op en Gwen Duijsters kopt haar 14e doelpunt van het seizoen binnen: 2-0. Zulte komt sterker uit de kleedkamers, maar komt niet langs doelvrouw Maren Van Wijngaarden. Zo pakken de Genkies de leidersplaats in Play-Off 2.   

Sporting Charleroi – White Star Woluwe: 4-1 

De Zebra’s ontvangen White Star Woluwe, ploeg die ze eerder dit seizoen al hadden geklopt. Woluwe neemt de match in handen, maar Charleroi opent de score. Die voorsprong blijft echter maar tien minuten op het bord staan, 1-1 is de ruststand. Na een owngoal van Woluwe, nemen de Zebra’s de controle over en laten ze de netten van de bezoekers nog drie keer trillen: 4-1.