Bekijk de highlights van speeldag 22

Play-Off 1 

Club YLA – RSC Anderlecht: 2-2 

Na de zege tegen Standard Fémina de Liège vorig weekend, morst RSC Anderlecht met punten tegen Club YLA. Blauw-zwart trapt al na tien minuten het openingsdoelpunt in het doel van Justien Odeurs. De voorsprong geeft Club YLA vertrouwen, maar Mariam Toloba maakt de gelijkmaker voor de bezoekers. In de tweede helft brengt Kassandra Missipo paars-wit weer op voorsprong, maar Club YLA wil duidelijk stunten tegen de leider in het klassement. Meer dan twee maanden konden de Brugse vrouwen geen punt meer pakken. Daar kwam verandering in na de goal van Charlotte Laridon. Eindstand 2-2.  

KAA Gent – OH Leuven: 1-3 

OHL trekt naar Gent voor de strijd om de tweede plaats in het klassement. Vanaf het begin strijden beide ploegen voor de eerste goal, maar afwerken lukt hen niet. OHL neemt na 25 minuten de touwtjes in handen en komt op voorsprong na de vijfde competitiegoal van Marie Detruyer. Vier minuten later, gaat de bal op de Gentse stip en kan Nicky Evrard de bal niet stoppen: 0-2. Na de rust maakt Chloé Vande Velde de aansluitingstreffer voor de Buffalo’s. De strijd om de tweede plaats wordt spannender, maar Estée Cattoor doet de Gentse boeken toe: 1-3. Zo deelt OHL de tweede plaats in het klassement samen met Standard Fémina de Liège.  

Play-Off 2 

Sporting Charleroi – KRC Genk: 2-0 

KRC Genk domineert vanaf het begin van de match en wil de leidersplaats in Play-Off 2 niet uit handen geven. Na een afgekeurde goal krijgen ze nog enkele kansen, maar het is de thuisploeg die de bal tegen de netten trapt: 1-0. In de tweede helft verdubbelen ze meteen de score en maken het de Genkies moeilijk. De Limburgers slagen er niet meer in om te reageren en gaan zonder punten naar huis: 2-0. 

SC Eendracht Aalst – SV Zulte Waregem: 0-3 

SV Zulte Waregem gaat op zoek naar hun drie punten op het veld van de Zebra’s. Beide ploegen duwen meteen het gaspedaal in. Esther Buabadi brengt de bezoekers na vijf minuten al op voorsprong. Nog geen tien minuten nadien staat het scorebord op 0-2. Zulte Waregem wil duidelijk winnen, maar Silke Baccarne vermijdt het doelpuntenfestijn. Toch doet Geena-Lisa Buyle de netten nog eens trillen: 0-3. Zo staan ze samen met SC Eendracht Aalst en KRC Genk op de eerste plaats in het klassement van Play-Off 2.