Bekijk de highlights van speeldag 21

 

Play-Off 1   

RSC Anderlecht – Standard Fémina de Liège: 6-0  

De voorbije weken liet RSC Anderlecht enkele steken vallen. Daardoor kon Standard Fémina de Liège de kloof met paars-wit kleiner maken. Een gelijkspel zou een gedeelde eerste plaats in het klassement betekenen, maar de Brusselse vrouwen geven hun leidersplaats niet zomaar weg. Tessa Wullaert bracht de competitieleider na zeven minuten al op voorsprong. De 2-0 volgde snel. De bezoekers lieten hun hoofden niet hangen en kregen enkele kansen, maar Tessa Wullaert profiteerde van de inschattingsfout van Aster Janssens en knalde paars-wit naar 3-0. 

Anderlecht domineerde verder en gaf de Rouches geen schijn van kans. Na de rust werd de score verdubbeld en Standard richting Luik gestuurd met een 6-0-nederlaag. 

KAA Gent – Club YLA: 2-1   

Club YLA ging op bezoek bij de Buffalo’s voor de derde slag om Vlaanderen van het seizoen. De partij kwam moeizaam op gang, maar Lobke Loonen bracht daar verandering in en scoorde haar elfde doelpunt van het seizoen. Nadien dreef Club YLA het tempo op en maakte de gelijkmaker. In de tweede helft zocht KAA Gent naar een tweede doelpunt, en dat kwam er pas in de 80e minuut. Club YLA maakte het in de slotminuten nog spannend, maar het bleef 2-1. Zo komen de Buffalo’s aan de deur kloppen van Standard voor de tweede plaats in het klassement.  

Play-Off 2  

FC Fémina White Star Woluwe - KRC Genk Ladies: 2-3   

In de reguliere competitie verloren de Genkies twee keer van White Star Woluwe, maar ze lieten meteen merken dat ze deze match wouden winnen. Woluwe werd vanaf de eerste minuten onder druk gezet en ontsnapte op korte tijd aan een achterstand. Na enkele kansen van de Genkies, was het toch de thuisploeg die de openingstreffer maakte: 1-0 

De Limburgers kwamen sterker uit de kleedkamer en maakten de gelijkmaker vanop de stip. Nadien creëerden ze meer ruimte waardoor Hanne Merkelbach haar tweede doelpunt van de avond maakte. De thuisploeg kreeg het moeilijk, KRC Genk profiteerde en maakte de kloof nog groter: 1-3. Het leek er even op dat de match gespeeld was, maar Woluwe reageerde meteen: 2-3. Toch namen de bezoekers de drie punten mee naar Limburg en was dit hun eerste seizoenszege tegen White Star Woluwe 

SC Eendracht Aalst Ladies – Sporting Charleroi: 2-0  

De Ajuinen ontvingen Sporting Charleroi dat vorig weekend zijn tweede zege van het seizoen pakte. De Zebra’s creëerden enkele kansen, maar keepster Silke Baccarne stond sterk te spelen tussen haar twee palen. Net voor de rust reageerde Aalst op de druk van de Zebra’s, maar ze gingen rusten met 0-0.  

Na de rust waren het vooral de doelvrouwen die opvielen. Beide hielden ze de ene bal na de andere tegen. Bij een vrije trap liet Silke Baccarne nogmaals haar kwaliteiten zien, ze trapt zelf de 1-0 binnen en verraste zo Ambre Collet. De Ajuinen profiteerden van een misverstand achterin bij Charleroi en maakten zo een eind aan deze match: 2-0.