Bekijk de highlights van speeldag 20

 

Play-Off 1  

OH Leuven – RSC Anderlecht: 0-0 

RSC Anderlecht krijgt de kans om zijn eerste nederlaag in de competitie recht te zetten, maar stuit op een goed georganiseerd OH Leuven. Voor beide ploegen zit er de eerste 20 minuten geen openingsdoelpunt in. Nadien voeren de bezoekers de druk op, maar dat is geen enkel probleem voor de Leuvense verdediging en keepster Louise Van Den Bergh

In de tweede helft gaan zowel de thuisploeg als de bezoekers kwistig om met de kansen. Paars-Wit kan zijn leidersplaats verstevigen vanop de strafschopstip, maar opnieuw houdt Van Den Bergh de bal uit haar doel. Eindstand: 0-0.  

Standard Fémina de Liège – Club YLA: 3-1  

De Rouches krijgen Club YLA over de vloer. Beide ploegen gaan op zoek naar hun eerste zege in Play-Off 1. De thuisploeg vindt al na vijf minuten haar weg naar het Brugse doel met een mooie binnentikker van Constance Brackman: 1-0. Standard Fémina de Liège heeft de smaak te pakken en maakt voor de rust nog twee doelpunten. In de tweede helft nemen de Rouches opnieuw de touwtjes in handen, maar een monsterscore zit er niet in. In de toegevoegde tijd maakt Celien Guns nog de eerredder voor Club YLA: 3-1. De Rouches verkleinen zo de kloof met RSC Anderlecht en zijn klaar voor de Classico van deze week.  

Play-Off 2 

SV Zulte Waregem- KRC Genk Ladies: 2-2  

KRC Genk Ladies trapt op het veld van SV Zulte Waregem zijn Play-Off 2-campagne op gang. Deze beslissende wedstrijd bepaalt wie de leiding zal nemen in het klassement. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd en dat laten ze ook zien in de eerste helft. Pas na 27 minuten brengt Geena-Lisa Buyle de thuisploeg op voorsprong. Niet veel later staat Gwen Duijsters oog in oog met keepster Ianthe Meersschaert en maakt de gelijkmaker: 
1-1.  

Na de rust zijn beide ploegen op zoek naar hun tweede goal. Door een handsbal van Romy Camps, trapt Hanne Merkelbach vanop de stip de Limburgers op voorsprong. Zulte geeft de drie punten niet zomaar uit handen en zet de 2-2 op het scorebord. Zowel Zulte als de Genkies vechten voor de overwinning, maar delen uiteindelijk de punten en gooien de strijd in PO2 weer helemaal open.  

FC Fémina White Star Woluwe – Sporting Charleroi: 0-2 

De Zebra’s nemen in het begin van de match meteen het initiatief en geven de thuisploeg enkele waarschuwingen. White Star Woluwe heeft wat moeite met de afwerking waardoor de speelsters de kleedkamers opzoeken bij een 0-0 ruststand. Na de pauze laat de eerste goal niet lang op zich wachten. De Estlandse Renate-Ly Mehevets maakt haar eerste doelpunt van het seizoen en brengt zo de Zebra’s op voorsprong. Meteen nadien zorgt de thuisploeg voor gevaar, een schot op doel raakt zelfs het doelkader. Sporting Charleroi laat zich niet van de kaart brengen en verdubbelt zijn voorsprong. Zo vieren ze hun tweede zege van het seizoen: 0-2.  

 

Players of the week 

Sarah Wijnants (RSC Anderlecht)  

Noémie Gelders (Standard Fémina de Liège)  

Geena-Lisa Buyle (SV Zulte Waregem)  

Mégana Vos (Sporting Charleroi)