Bekijk de highlights van speeldag 19

Play-Off 1  

KAA Gent Ladies – Standard Fémina de Liège:  2-0 

Op de laatste speeldag in de reguliere competitie verloor Standard van KAA Gent. De Rouches kunnen in de eerste wedstrijd van Play-Off 1 revanche nemen op de Buffalo’s, maar die zijn niet van plan om hun kans op de tweede plaats zomaar weg te geven. Beide ploegen hebben veel doelkansen, maar maken ze niet af, zo gaan ze rusten met 0-0. Na 10 minuten in de tweede helft kopt Silke Vanwynsberghe de Buffalo’s op voorsprong: 1-0. De Rouches krijgen nog enkele kansen, maar de gelijkmaker komt er niet. Lobke Loonen zet de mogelijke titelambities van Standard helemaal op losse schroeven en brengt zo KAA Gent op één punt van de Rouches in het klassement. Eindstand: 2-0.  

 

Club YLA - OH Leuven: 0-1  

OHL zet continu druk op Club YLA die de weg naar de goal van de bezoekers maar moeilijk vindt. Ondanks de vele kansen van OH Leuven, gaan ze rusten met 0-0. In de tweede helft blijven de bezoekers domineren. Marie Detruyer scoort haar vierde doelpunt van het seizoen en brengt zo OHL op voorsprong. Nadien creëren ze nog enkele kansen, maar de match eindigt op 0-1. Op die manier staat OHL net zoals de Buffalo’s op één punt van Standard Fémina de Liège.  

 

Play-Off 2 

SC Eendracht Aalst Ladies – FC Fémina White Star Woluwe: 2-0 

Vorige week zorgde White Star Woluwe nog voor de stunt van de competitie. Ze wonnen tegen leider RSC Anderlecht en pakten hun laatste drie punten in de reguliere competitie mee naar huis. Zowel voor Aalst als Woluwe was hun eerste wedstrijd in Play-Off 2 super belangrijk. Beide ploegen kunnen de leiderspositie van de Genkies overnemen. Na 23 minuten trapt Justine Blave de 1-0 binnen. Keepster Silke Baccarne voorkomt de gelijkmaker en houdt haar ploeg op voorsprong. Na de rust schakelt White Star Woluwe een versnelling hoger, maar Aalst reageert en Annelies Van Loock maakt de voorsprong groter. De Ajuinen winnen voor de eerste keer tegen White Star Woluwe en nemen de leidersplaats in Play-Off 2. Zulte Waregem, KRC Genk en White Star Woluwe zitten hen op de hielen om die leidersplaats te bemachtigen.  

 

Sporting Charleroi – SV Zulte Waregem: 0-2  

De Zebra’s ontvangen Zulte Waregem. De twee ploegen zijn aan elkaar gewaagd en de doelvrouwen aan beide kanten hebben veel werk. Toch staat er tijdens de rust 0-0 op het scoreboard. Nog geen twee minuten in de tweede helft scoren de bezoekers. Zulte domineert de wedstrijd, maar de kansen laten op zich wachten. Ze kunnen hun voorsprong nog verdubbelen en zo eindigt de wedstrijd op 0-2.