Bekijk de highlights van speeldag 18

RSC Anderlecht - FC Fémina White Star Woluwe: 0-1

White Star Woluwe dient RSC Anderlecht een eerste nederlaag in de competitie toe en zorgt zo voor een primeur tijdens speeldag 18. In de eerste helft krijgt paars-wit amper kansen door een sterke verdediging van White Star Woluwe. In de 25e minuut slikken de vrouwen van RSC Anderlecht hun eerste tegendoelpunt in een thuismatch dankzij Kenza Vrithof. Toch creëert het team van Patrick Wachel enorm veel kansen, maar White Star Woluwe geeft hun voorsprong niet uit handen en houdt dit vol tot het eindsignaal. Zo neemt het team van Audrey Demoustier de drie punten mee naar huis en laat RSC Anderlecht achter met een wake-up call voor het begin van Play-Off 1.  

Standard Fémina – KAA Gent Ladies: 0-2

Van bij de start krijgen we pittige duels te zien tussen de nummer twee en drie in de stand. Standard zorgt voor de eerste doelkansen, De eerste kansen komen er van Standard, maar doelpunten komen er niet. Het meeste gevaar komt bij beide ploegen vanuit stilstaande fases. Na amper één minuut in de tweede helft, kopt Ella Van Kerkhoven de Buffalo’s op voorsprong. De Buffalo's verdubbelen nadien de score tot 0-2.  

OH Leuven – Club YLA: 2-0 

De Leuvense dames nemen het op tegen Club YLA die 8 speelsters mist. Grote kansen zijn er in de eerste helft niet tot Lenie Onzia in de dertigste minuut de bal mooi in de winkelhaak plaatst: 1-0. Club YLA blijft knokken voor een gelijkspel, maar Luna Vanzeir zet het scorebord op 2-0. Een vierde nederlaag voor Club YLA, dat zich kan herpakken in Play-Off 1.  

KRC Genk Ladies - SV Zulte Waregem: 1-1 

De Genkies starten dominant, maar een eerste echte doelkans volgt pas laat in de eerste helft. Lotte Van Den Steen kopt de bal binnen, maar het doelpunt wordt afgekeurd. Nog geen minuut later scoort ze wel een geldige goal: 1-0. De bezoekers komen goed uit de kleedkamer en zorgt meteen voor dreiging. De gelijkmaker hangt duidelijk in de lucht en die komt er: twintig minuten voor tijd. Beide ploegen zoeken nog naar een tweede doelpunt, maar die komt er niet.  

SC Eendracht Aalst Ladies – Sporting Charleroi: 7-0

Zowel de Ajuinen als de Zebra's vinden in de eerste minuten geen weg richting doel. Na de 1-0 van de thuisploeg, nemen ze de match in handen. In de tweede helft begint Sporting Charleroi als sterkere ploeg, maar Aalst verrast hun met een doelpuntenfestijn. Ze maken hun gevaarlijke fases af en sturen zo Charleroi naar huis met 7-0.