Bekijk de highlights van speeldag 17

 

KAA Gent – RSC Anderlecht 

Ella Van Kerkhoven ontvangt haar ex-ploeg RSC Anderlecht op het veld van de Buffalo’s. Beide ploegen creëren grote kansen, maar niemand maakt de openingstreffer. KAA Gent maakt het paars-wit niet gemakkelijk waardoor ze gaan rusten met 0-0. In de tweede helft lijkt het alsof we een tennismatch aan het volgen zijn. De bal wordt van de ene helft naar de andere helft gespeeld en de Buffalo’s laten zich duidelijk niet doen door de leiders in het klassement. Stefania Vatafu geeft KAA Gent het deksel op de neus en brengt paars-wit op voorsprong. De Buffalo’s zetten alles op alles om de gelijkmaker te maken, maar Justien Odeurs houdt de ballen uit haar doel.   

Club YLA - Standard Fémina 

Club YLA wil nog eens punten pakken, maar daarvoor moeten ze winnen tegen de Standard Fémina, die meteen veel kansen creëren in de eerste helft. Na 7 minuten trapt Lisa Petry de Rouches al op voorsprong, maar na een fout van Standard keepster Lisa Lichtfus maakt Marie Minnaert de gelijkmaker.  

Standard Fémina domineert de wedstrijd. Aster Janssens tikt na 35 minuten de 1-2 binnen. Twee minuten later geeft Tracy Furo een slechte pas naar keepster Elke Geeraerts waardoor Lisa Petry hiervan profiteert en het scoreboard op 1-3 zet. Blauw-zwart wil in de tweede helft hun achterstand kleiner maken, maar ze maken hun kansen niet af. Na een knal van Charlotte Cranshoff, eindigt de wedstrijd op 1-4.  

FC Fémina White Star Woluwe – KRC Genk Ladies 

White Star Woluwe willen thuis nog eens proeven van winst en laten dat meteen merken aan de Genkies. KRC Genk keepster Joséphine Delvaux heeft moeite met het uitvoetballen en daar maken de vrouwen van White Star Woluwe gebruik van. De Limburgers geven voor rust twee doelpunten weg, maar maken in de tweede helft de achterstand kleiner na een kopbal van Gwen Duijsters. De Genkies gaan nog op zoek naar de gelijkmaker, maar die komt er niet en zo geniet White Star Woluwe nog eens van een overwinning.  

SV Zulte Waregem – SC Eendracht Aalst Ladies 

Het is voor beide ploegen al even geleden dat ze een wedstrijd wonnen. Ze hadden beide een doel, de drie punten mee naar huis te nemen. Zulte Waregem creëert in balbezit enkele kansen, maar Aalst profiteert vooral van elk balverlies. Zo komen de bezoekers na 7 minuten al op voorsprong. Zulte Waregem blijft druk zetten en het tempo opdrijven, maar de Ajuinen nemen de drie punten mee naar huis.  

Wedstrijden  

Standard Fémina - Club YLA: 1-4 

SV Zulte Waregem – SC Eendracht Aalst Ladies: 0-2 

KAA Gent Ladies  - RSC Anderlecht: 0-1 

FC Fémina White Star Woluwe – KRC Genk Ladies: 2-1 

Sporting Charleroi – OH Leuven: Uitgesteld naar 30 maart om 20u