Bekijk de highlights van speeldag 16

KRC Genk Ladies krijgen de nummer 1 in het klassement over de vloer. De Genkies schudden RSC Anderlecht na enkele minuten meteen wakker met een goal, die nadien afgekeurd wordt voor buitenspel. Paars-wit komt op voorsprong, maar aan lef ontbreekt het zeker niet bij Genk Ladies en ze maken kort nadien de gelijkmaker. RSC Anderlecht reageert meteen en gaat uiteindelijk rusten met 1-3. De Limburgers geven niet op en slikken in de tweede helft nog maar één tegengoal.  

In de slag om Vlaanderen krijgt KAA Gent Ladies al na een kwartier een penalty, maar Club YLA keepster Geeraerts voorkomt de kans op de 1-0. De Buffalo ‘s creëren enkele kansen en zetten in de eerste helft het scorebord op 2-0. Ella Van Kerkhoven kopt in de tweede helft bijna de 3-0 binnen, maar Geeraerts speelt een topwedstrijd en houdt de ballen uit haar doel. Gent wint de slag en versterkt haar derde plaats in het klassement.  

Standard Fémina wil thuis nog eens veel doelpunten scoren tegen Sporting Charleroi, maar het zit niet mee. Hun ballen komen steeds terecht op de palen, ofwel in de handen van Charleroi keepster Collet. De Zebra’s maken het de rouches moeilijk waardoor de 2-0 pas in de tweede helft komt.   

SC Eendracht Aalst Ladies krijgt White Star Woluwe over de vloer. Winst is voor beide damesploegen belangrijk tijdens deze match. Ze strijden nek aan nek om enkele punten in het klassement. SC Eendracht Aalst Ladies start beter aan de match, maar het zijn de Brusselaars die op voorsprong komen. De ajuinen geven zich niet gewonnen en maken nog de gelijkmaker. Zo nemen beide damesploegen één punt mee naar huis en strijden ze om die zevende plaats in het klassement.  

Tijdens de match OH Leuven tegen SV Zulte Waregem, starten beide ploegen met een hoge intensiteit. OHL duwt het gaspedaal in en gaat rusten met twee doelpunten op zak. Beide ploegen maken in de tweede helft hun kansen niet af en houden de stand op 2-0. De Leuvense dames springen met deze zege over Club YLA en zijn zo zeker van hun ticket voor Play-Off 1.  

Wedstrijden   

KRC Genk Ladies – RSC Anderlecht: 1-4 

KAA Gent Ladies – Club YLA: 2-0  

Standard Fémina - Sporting Charleroi: 2-0  

SC Eendracht Aalst Ladies - FC Fémina White Star Woluwe: 1-1  

OH Leuven - SV Zulte Waregem: 2-0