Bekijk de highlights van speeldag 15

RSC Anderlecht kreeg de Brugse vrouwen over de vloer. De laatste wedstrijd won Anderlecht nipt van Club YLA, maar deze keer domineerde paars-wit. Tine De Caigny bracht RSC Anderlecht al na 3 minuten op voorsprong. Marie Minnaert kreeg enkele kansen, maar scoren lukte niet.  

KAA Gent nam revanche na verlies tijdens speeldag 14. Ze gingen rusten met 0-4 en zetten hun doelpuntenfestijn verder in de tweede helft. Charleroi maakte toch een doelpunt na balverlies bij de Buffalo’s. Toch bleef KAA Gent ijzersterk en eindigde de wedstrijd met 1-9 op het scorebord.  

White Star Woluwe ontving de vrouwen van OH Leuven. De thuisploeg kwam op voorsprong na een fantastisch schot van Codden. Eurlings miste een penalty en zo de kans op de gelijkmaker. Onzia bracht de Leuvenaars uiteindelijk toch nog op 1-1, meteen ook het eerste gelijkspel van hun seizoen.  

Merkelbach bracht KRC Genk Ladies al na 2 minuten op voorsprong. Al snel schoten ze een tweede keer raak na een penalty. De thuisploeg domineerde en gaf de voorsprong niet uit handen. Aalst kreeg geen kansen meer en slikte in de tweede helft nog een doelpunt.  

Op het veld van SV Zulte Waregem had Standard Fémina de Liège maar drie minuten nodig voor twee goals en drie punten richting Luik. 

Wedstrijden  

RSC Anderlecht – Club YLA: 5-0 

Sporting Charleroi – KAA Gent Ladies : 1-9 

FC Fémina White Star Woluwe – OH Leuven: 1-1 

KRC Genk Ladies – SC Eendracht Aalst Ladies: 3-0 

SV Zulte Waregem – Standard Fémina: 1-2